Hoe werkt paardencoaching?

Zodra er een nieuw paard in de kudde komt, zal ieder lid van de kudde afzonderlijk het contact aangaan met dit nieuwe paard. Dit doen ze om te bepalen wie er sterker en/of wie er slimmer is en welke plaats dit nieuwe paard in de kudde krijgt. Dit gebeurt overigens in fracties van seconden waarbij paarden elkaars energie uitwisselen.

In de paarden coaching brengen we een persoon of groep  in dezelfde ruimte als het paard, waardoor het paard vanzelf het contact zal gaan zoeken met deze nieuwe “kuddegenoot”. Afhankelijk van hoe de persoon of groep zich gedraagt zal het paard daar onmiddellijk op reageren. Het paard voelt namelijk de energie die om iemand heen hangt en die de persoon of de groep uitzendt door bijvoorbeeld gedachtes, emoties en gedrag, en besluit vervolgens wat hij daarmee zal doen.

Het paard reageert op gedrag en op emoties en spanningen die iemand bij zich draagt. Een paard begrijpt niets van wat er in ons hoofd omgaat. Hij kan alleen de energie voelen die het resultaat is van onze bewuste en onbewuste gevoelens en gedachten.

 

Waarom kiezen voor Paarden coaching en wat gebeurt er dan tijdens een sessie?

Je krijgt tijdens een coaching met een paard direct te voelen/ervaren en inzicht in wat het probleem is.

Geen lange sessies aan de keukentafel, maar lekker buiten in de natuur werken aan jezelf in een opdracht met het paard.

Je voelt direct wat er in je omgaat i.p.v. het alleen te horen. De coach zal dit geheel begeleiden en vragen stellen, zo ontstaat er een mooie interactie tussen paard, deelnemer en coach.

Tegenwoordig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar wetenschappelijk bewijs en toetsing voor de effectiviteit van paardencoaching.