Nieuw!   Mentaal fit in je Comfortzone.

 

Een elastiekje knapt niet zomaar, maar de rek kan er wel uit!

We kennen allemaal wel het gevoel dat je even mentale veerkracht verliest, soms ben je daardoor meer uit balans dan gewenst. Precies voor die momenten is het prettig om te leren hoe je de balans vindt tussen draaglast en draagkracht. 

 Bij de cursus Mentaal Fit in je Comfortzone leer je in vijf bijeenkomsten anders om te gaan met de problemen waar je tegenaan loopt, je krijgt concrete handvatten om (beter) om te gaan met stress en spanning, met slaapproblemen en negatieve gedachten. Je voelt je sterker, krijgt meer zelfvertrouwen en je voelt je energieker.

 De kosten zijn € 250,- voor 5 keer individuele coaching met behulp van paard.

 Aanmelden kan via e-mail: Linda@comfortzone-paardencoaching.nl

 

In augustus starten weer de lessen comfortzone voor kids.

Opgeven kan via tel 06-10 635032 of via mail: Linda@comfortzone-paardencoaching.nl

We werken in kleine groepen van max 6 leerlingen per groep. (Als vrienden/ vriendinnen graag samen willen dan graag samen opgeven).

 

Open dag 20 juni 2020

van 10.00 - 13.00 uur.

Stukje uitleg en demonstratie.

Vanwege de corona maatregelen wel even vooraf aanmelden.

Dit kan via mail: linda@comfortzone-paardencoaching.nl

Mvg. Linda Timmerman.

 

Comfortzone-paardencoaching is lid van de Vereniging Paarden Coaching Nederland en staat ingeschreven in het register basis Keurmerk voor paardencoaches en equi-therapeuten.

Zaken waar de organisatie naar kijkt voor toekenning keurmerk zijn onder andere:

  • Achtergrond psychologisch/pedagogisch SPH/MWD/CMV/agogisch/therapeutische –>ervaring/diploma.
  • Eventuele aanvullende coachdiploma’s/certificaten.
  • Hippische ervaring (aantoonbaar en minimaal 5 jaar).
  • Basisopleiding tot Paardencoach of equitherapeut.
  • In bijzondere gevallen, is er ruimte middels eigen verklaring om andere routes te onderschrijven en wordt de kwaliteitsborging op een andere manier bekeken.

 

De Vereniging Paarden Coaching Nederland is de beroepsvereniging voor paardencoaching. V-PCN staat primair voor het borgen van de kwaliteit ten behoeve van het coachen met behulp van paarden in Nederland, uiteraard naast het behartigen van de maatschappelijke en financiële belangen van en voor haar leden.

www.v-pcn.nl

Het Corona virus.

Linda heb jij geen last van het Corona virus en hoe sta jij erin?Ik zelf gelukkig nog geen last. Met Comfortzone-paardencoaching merk ik dat klanten terughoudender zijn/minder klanten.

Hoe sta ik erin: ja je kunt je er druk om maken en veel willen (een valkuil waar ik zelf overigens ook nogal eens inval).

Maar als ik dan naar de paarden kijk dan zie ik dat ze gewoon hun ding doen net als anders, thuis in hun vertrouwde omgeving (Comfortzone) zonder zorgen en vol vertrouwen in elke nieuwe dag die aanbreekt.

#Comfortzone

#Vertrouwen

#Rust

Wil jij ook kunnen leren van de paarden? Rust en vertrouwen ervaren?

Neem dan gerust contact op:

Linda@comfortzone-paardencoaching.nl

 

 

Achter je rug om praten.

Je merkt het vaak snel genoeg wanneer iemand achter je rug om spreekt.

Vaak hebben we er een hekel aan, we zien het vaak als negatief.

Maar bekijk het eens anders:

 

wanneer iemand achter je rug om over je spreekt ben je voor die ander belangrijk genoeg om over je te spreken!

Je doet of zegt blijkbaar iets wat die ander belangrijk genoeg vindt om over te spreken.

En of dat negatief of positief is zegt iets over jou, maar nog meer over die ander.

 

Geen woorden maar paarden! 

Kijk niet terug op de teleurstellingen van gisteren, leef naar de dromen van morgen.   

De laatste tijd zie je met enige regelmaat paardencoaching voorbij komen in de landelijke media. Denk aan programma's als "lifestyle experience" of "4 handen op één buik" waarbij de deelnemers gespiegeld worden m.b.v. paarden. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Waarom doet een paard wat hij doet? Waar zou JIJ aan willen werken en wat zou het paard voor JOU kunnen betekenen?

Middels een intake kijken we samen naar jouw leven op dit moment. Waar loop je tegenaan? Wat vind je lastig of wat wil je graag ontwikkelen? Wat is jouw passie? Van hieruit maken we concrete doelen die we in de sessies bespreekbaar maken. Het paard spiegelt direct en zonder mening terwijl jij er mee aan het werk bent. Met behulp van de assen van verandering werken we bij comfortzone in concrete stapjes naar je doel in het dagelijkse leven.

Kortom; Geen woorden maar paarden! 

 

De paardencoach sessie van vanochtend ontlokte de coachee de uitspraak "Het leven is als een paddestoel, soms beetje beschadigd, desondanks prachtig." Die hou ik erin, mooi!

Training GOED omgaan met dementie gevolgd.  Nu ook dementie vriendelijke (paarden) coach voor mensen met dementie en hun naasten.

Depressie.

Vandaag las ik een onderstaande artikel in de krant Trouw, over dat men in andere landen Depressie als ziekte niet kent, ze kennen daar ook mensen met depressieve gevoelens maar gaan ervan uit dat dat komt omdat men zichzelf buiten de maatschappij plaatst of ziet. Geen onderdeel meer van het grote geheel. Bij mij kwam meteen de gedachte op: Dat is waarom paardencoaching zo goed werkt! Juist bij mensen met depressieve klachten haalt het paard ze uit hun (depressieve) Comfortzone, eerst voor even, maar na een aantal sessies steeds langer en zie je iemand opleven in bijzijn van het paard.

Het paard hoort en ziet je en heeft geen oordeel over jou! Je mag er zijn met je depressieve gedachtes en gevoelens, je doet ertoe.

 

https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/nergens-in-afrika-bestaat-er-een-woord-voor-depressie-~ab89aef9/

 

En hoe belangrijk is dat in een mensen leven? Iedereen wil toch gehoord en gezien worden, mee tellen en ertoe doen?

Precies dat gebeurt wanneer men in de wereld van het paard stapt.

Je wordt gehoord en gezien het paard heeft geen oordeel en je bent onderdeel van zijn wereld.

Stap uit je comfortzone op een manier die bij jou past

Regelmatig vertellen cliënten me tijdens coachingsgesprekken dat ander gedrag niet bij hen past.

Ze voelen zich er niet prettig bij en voelen weerstand om een stap buiten hun comfort zone te zetten.

Wat is je comfortzone?

Die comfortzone is een mentale plek waar je je veilig voelt.

Je gedraagt je meestal op dezelfde manier omdat het vertrouwd is en zekerheid en rust geeft. De reacties die je met dit bekende gedrag krijgt, zijn voor jou vaak ook geen verrassing. Je voert altijd op dezelfde manier gesprekken met je collega’s, je geeft al jaren op dezelfde manier leiding aan jouw afdeling en dat gaat je goed af.

Uit je comfortzone

Maar dan vraagt je leidinggevende je om tijdens een vergadering meer voor je mening op te komen en je beter te profileren, wordt je werkdruk ineens verhoogd of verander je van baan en ga je leidinggeven aan een andere afdeling. Andere verwachtingen in je werk.

Er worden nieuwe vaardigheden van je verwacht.

Niet alles wat je doet, is nog even effectief. Je loopt tegen een drempel aan of je wilt werken aan je persoonlijke of professionele groei om je nieuwe uitdaging tot een succesvol einde te brengen. Je bevindt je buiten je comfortzone.

We cannot become what we want to be by remaining what we are.~Max DePree~

Gevoel van weerstand tegen de nieuwe verwachtingen.

Als je je buiten je comfortzone beweegt, dan zul je je wellicht onzeker gaan voelen, gestrest of angstig. Je voelt innerlijke weerstand tegen de verandering.

Je verzint allerlei redenen waarom die nieuwe vaardigheden niet bij jou passen. Je wilt het liefst terug naar je oude comfortabele gedrag. Maar dat gaat niet omdat je dan niet de doelen bereikt die je wilt bereiken. Je beseft dat het tijd is voor persoonlijke ontwikkeling!

Persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Als je het lef hebt om een stap buiten je comfortzone te zetten, dan kun jij jouw drempels gaan overwinnen en werken aan je persoonlijke groei.

Je kunt bijvoorbeeld leren effectiever te communiceren met je collega’s, je perfectionisme en werkdruk hanteerbaar te maken, je grenzen te stellen of leiding te geven aan professionals. Je kunt weer gaan genieten van je werk door te bouwen aan een nieuwe en grotere comfortzone.

Kleine stapjes.

Ik hoor tijdens coachingsgesprekken ook regelmatig dat ze het nooit zullen leren.

Ze zien alleen maar een te lange en onoverzichtelijk weg die ze nog moeten gaan om hun doel te bereiken. Maar je kunt ook beginnen met kleine stapjes. Elke kleine of grote stap is een overwinning op jezelf en brengt je een stukje dichter bij je einddoel.

Although when you first step out of your comfort zone it may feel difficult and fearful, you will at some point become comfortable again. ~Wendy Hearn~

Je zult merken dat dat nieuwe gedrag op den duur ook bij jou gaat passen.

Je nieuwe gedrag zal uiteindelijk weer bij jezelf gaan horen en je zult je er prettig en vertrouwd bij gaan voelen.

Voordelen aanleren nieuw gedrag

Bovendien levert het nieuwe gedrag je veel op.

Je zelfvertrouwen zal groter worden. Je weet dat je in staat bent om een stap buiten je comfortzone te zetten waardoor je de volgende keer sneller je innerlijke weerstand zult overwinnen.

Kortom, het vergroten van je comfortzone, het werken aan jouw persoonlijke en professionele groei en het leren van nieuwe vaardigheden, vergroten je succes in je werk.

Je zult met meer plezier en zelfvertrouwen je werk doen en effectiever communiceren met je collega’s en je medewerkers.

Succes!

Comfortzone-Paardencoaching

5 december
Voor velen een moment om gedichten te maken en het afgelopen jaar te overdenken.
Wellicht ook een moment van evalueren en bezinning, wat gaat het komende jaar ons brengen?
Willen we iets in aan ons leven veranderen of maken we nieuwe voornemens voor komende jaar.
Hoe zorgen we ervoor dat wat we ons voornemen niet na enkele weken alweer is opgegeven of gedoemd is te mislukken?
Zou je hierin wel wat extra motivatie of duwtje in de rug kunnen gebruiken?
Misschien wel letterlijk een duwtje door de neus van een paard.
Denk dan eens aan een sessie paardencoaching.
Lekker buiten in de natuur in de bak met het paard, volledig in het hier en nu kom je tot rust en vindt je wellicht het inzicht en de motivatie om je voornemen voor 2019 tot een succes te maken.
Ervaring met paarden is hiervoor niet nodig.
Alles gebeurt onder toezicht van ervaren paardencoach.
Ben je geïnteresseerd of wil je eerst nog meer informatie? Meld je dan bij Linda@comfortzone-paardencoaching.nl
Ik neem dan contact met je op voor een vrijblijvende afspraak.

Comfortzone-paardencoaching

De sessie van vandaag werd nauwlettend gevolgd door miss. Cat.
Toeval of niet de paardencoaching ging vandaag over je altijd bekeken voelen!

Stukje info van open universiteit hoe paardencoaching werkt. 

Online college: Hoe kan een dier jouw dokter zijn?  https://youtu.be/gIxXhWEPy1c

 

Paardencoach congres 2018, boeiend verhaal van Annemiek van der Toorn.

En inspirerende dag met collega paardencoaches.

 

 

 

Als toetje na de sessie bessen plukken, Herinneringen plukken!

Vanmorgen naar aanleiding van een eerdere coachsessie dit gedicht van Bjorn Dichterbij gekregen van een klant. Dankbaar!

 

 

 

Bij voldoende aanmeldingen start er binnenkort een groepje mindfulnes met paarden.

Dit is een wekelijks traject van 4 weken voor 80 euro. omgerekend dus nog geen 20 euro per keer.

Het is in groepsvorm van maximaal 4 of 6 personen.

We gaan inhoudelijk niet zover de diepte maar zoeken veel meer de rust en ontspanning bij ons zelf en in een groep.

Eerste groep is bijna compleet en startdatum zal op een maandag of dinsdagmorgen zijn. (in overleg).

Heb je interesse of wil je aanmelden, stuur een mail naar: Linda@comfortzone-paardencoaching.nl

 

 

Op zaterdag 19 mei 2018 ben ik vanaf 11.00 uur - 16.00 uur aanwezig geweest met een stand op de dierenfair in Nijverdal. (Henri Dunant plein).

Wil je alles weten over paarden en paardencoaching dan kon je deze dag gratis kennis maken bij mij en mijn stand :-)

Natuurlijk had ik bij dit gebeuren ook een leuke actie bedacht :-)

De actie was Raad hoeveel meter wikkel folie er op deze bol zit (zie bol op de kraam).

Het juiste aantal meters was na meting 44,5 meter! De winnaar heeft inmiddels zijn prijs in ontvangst genomen.

Lotus nog van harte gefeliciteerd en gezellig dat je er was.  :-)