Nieuws/Blog

 

 

Herfst:

In deze tijd van het jaar is het voor mij een tijd van overdenken en bezinnen.

In de natuur laaten de bomen in deze tijd van het jaar de bladeren los om in het voorjaar opnieuw te beginnen. Het regenachtige weer van de laatste dagen laat net als de regen ook mijn gedachten stromen. En zo stroomde bij mij de gedachte weer binnen die mij al eens vaker binnen binnen stroomde maar waarvan ik nu denk dat het tijd is om er wat mee te gaan doen.

Wandelcoaching met de natuur!

Speciaal voor mensen die een connectie voelen met de natuur en al wat ademt. En voor diegenen die toch altijd grag wilden komen maar het paard net iets te veel of te groot vinden kan deze vorm van coaching zowel met als zonder paard ingezet worden.

Dus voel je vrij om hier meer over te vragen wanneer het je interesseert.

Opstellingen werkt.

Verder ga ik in het nieuwe jaar ook gewoon weer door met groep coaching en opstellingenwerk. Een opstelling werkt zeer verhelderend in diverse systemen en deze vorm ga ik nu ook aanbieden zonder paard zodat ook personen met een allergische reactie op dieren ook mee kunnen doen. De afgelopen jaren kwam het weleens voor dat iemand om deze reden verstek liet gaan en dat vindt ik jammer. Ik gun graag iedereen de meerwaarde van opstellingenwerk of coaching met al wat ademt in de natuur.

Maak jij je eigen keuzes?

Sta je er weleens bij stil of wat je doet of laat wel je eigen keuze is of dat het ons ingegeven is door onze waarden en normen of onze (voor) ouders of anderen in onze huidige en directe omgeving?

Hoe ouder ik wordt hoe meer ik ontdek dat alles wat we doen of laten met elkaar samen hangt in het leven. In het kort komt het hierop neer dat wanneer we iets anders willen dan wat we hadden we in feite niet eens zoveel hoeven te veranderen, een kleine nuance in ons gedrag of doen en laten kan al grote gevolgen te weeg brengen.

Jij mag de keuze maken om het anders te doen!

Denk aan de kiezel die je gooit in het water en een rimpeling teweeg brengt die oneindig ver komt.

Of om in paarden termen te blijven, neem eens een ander pad of afslag op je route en zie wat er op je pad verschijnt.

Een nieuwe route of gedrag laat je weer opnieuw kijken naar wat er is. Je ziet alles letterlijk vanuit een ander perspectief.

Ik kan zo nog wel even door filosoferen maar dat is niet mijn bedoeling.

Wanneer je hier meer over wil horen of leren ben je zoals gewoonlijk van harte welkom.

Overigens hebben ook je eigen paarden je veel over jezelf te vertellen wist je dat?

Groetjes en een fijne dag gewenst.

Linda Timmerman.

(comfortzone-paardencoaching).

 

 

 Opstellingen werkt.

Vanaf nu ook opstellingen mogelijk bij Comfortzone.

Tijden mijn opleiding tot paardencoach had ik al wel even kennis gemaakt met dit opstellingen werk, maar ik voelde mij hierin nooit zeker genoeg om ermee aan de slag te gaan.

Nadat ik nu al enige jaren vlieguren heb gemaakt als paardencoach ben ik mij daar toch meer in gaan verdiepen door bijscholingen en oefen dagen bij te wonen en zelf te ervaren.

Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik er klaar voor ben om mensen ook hierin te begeleiden.

Dus ook voor (systemisch) opstellingen werk welkom bij Comfortzone. 

Dit kan overigens ook zonder paard plaats vinden.

Zelf heb ik hierin zowel met als zonder paard ervaring opgedaan. En ben zelf met mooie inzichten en ontwikkelpunten naar huis gegaan.

 

Aan het non-verbale gedrag van paarden is af te lezen dat er wat speelt.

Aan het non-verbale gedrag van paarden is af te lezen dat er wat speelt. Een paard kan bijvoorbeeld de leiding overnemen als het geen of weinig leiding ervaart, maar ook weerstand bieden als het teveel leiding of druk ervaart. Dat maakt paarden inzetten in training en coaching waardevol om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen, door het (her)vinden van balans in willen en kunnen.

Het paard laat intuïtief zien wat zich binnen een persoon of team afspeelt, vaak zonder dat de persoon of het team daar zelf bewust van is. Op deze wijze ontvangen deelnemers waardevolle informatie om beperkingen bij het bereiken van een doel te signaleren en op te heffen.
Rest de vraag: Wat doet dan de coach? De coach is opgeleid om coachen of trainen met paarden tot een veilige en impactvolle ervaring te maken. Naast het kunnen inzetten van effectieve coachings- en trainingsmethoden verlangt coachen met paarden ook; de noodzakelijke veiligheid kunnen bieden, het gedrag van paarden kunnen lezen en dit in verband kunnen brengen met de coach- of trainingsvraag én de deelnemer(s) helpen bij de vertaalslag naar bewustwording en concrete verbeterstappen.
Behoefte om ook je leiderschapsstijl inzichtelijk te krijgen of inzicht in je patroon van handelen of heb je behoefte aan meer info? Neem gerust contact op met Comfortzone-paardencoaching.
Tel. 0610635032

 

Team coaching

Regelmatig geef ik ook teamtrainingen waarbij ik het paard inzet als spiegel voor de onderlinge samenwerking, elkaars kwaliteiten, en punten om aan te werken.

Meestal komen hier mooie inzichten uit voort waar het team dan weer mee aan de slag kan in het bedrijf.

Soms komt hetzelfde team jaarlijks terug om te kijken waar ze nu staan of als er veel nieuwe collega’s bij zijn gekomen.

Ik zelf haal er mijn voldoening uit als ik zie dat een team met veel mooie inzichten en onderling vertrouwen weer huiswaarts keert.

Mooi cadeautje:

 Mijn klant is een volwassen vrouw van midden 40 en kampt al jaren met een depressie en negatieve gedachten. Ze ging al eens in opname en is onder behandeling bij psychologen en psychiaters.

 Hoe ontzettend dankbaar ik me voel als ze aan het einde van onze sessie met de paarden dan ineens zegt: “hier vind ik de voor mij meest effectieve vorm van therapie. Bij jouw paard hoef ik even niet verplicht te praten en mag ik mij volledig concentreren op hoe ik mij voel. Dit geeft mij de moed om weer door te kunnen.”

Deze uitspraken zijn voor mij zulke mooie cadeautjes.

Vakantietijd.

Wat doe jij/jullie in de vakantie?

Voor mij is de bouwvak dit jaar mijn vakantie tijd. Ik ga niet weg op vakantie maar doe het in deze tijd wel bewust rustiger aan.

Met minder coaching en afspraken. Wil je in deze periode toch graag een coaching of een sessie coaching met paard ervaren dan kan je het beste even bellen, omdat ook de mail wat minder bekeken zal worden en het antwoord van mijn kant dan wat langer op zich kan laten wachten.

Waarom? Omdat ook ik maar een mens ben en het voor ieder mens goed is om te ontspannen en te rusten en te vertragen. Dat is dan ook precies wat ik doe in mijn vakantie periode, De batterijen opladen en terug kijken en vooruit zien. Daarnaast het lezen van een goed boek en/of wat vakliteratuur. 

Wens jullie allen een fijne vakantie periode toe.

m.v.g. Linda 

 

Zie ik hier een nieuwe tak van coaching ontstaan? Natuur coaching.

Coaching met de natuur, dat is paardencoaching eigenlijk ook, dus dat doe ik eigenlijk al, ik ga uit van de natuurlijke aanleg van mens en dier en nu dus ook plant om in zijn of haar kracht te staan. Of zoals laatst met een intervisie naar boven kwam, iedereen kan schitteren op zijn eigen plek/comfortzone.

      De mooiste besjes groeien op de meest moeilijke plekken.                                      Een groene sprinkhaan op je pad, wat wil die je vertellen?

 

Geef jezelf een paardencoaching cadeau.

Paarden coaching is het meest waardevolle cadeau voor jezelf!

Sinds de start van mijn praktijk zie ik steeds meer cliënten komen om aan hun mentale gezondheid te werken en die kiezen voor een betere kwaliteit van leven om zichzelf het beste te gunnen en te leven in het hier en nu. Vrij van de pijn uit het verleden en te leven in vertrouwen met de toekomst.

Er is niets mis met problemen, pijn en kwetsbaarheid. Het gaat erom hoe we ermee omgaan. Problemen geven pijn en kwetsbaarheid en dat voelt onprettig. En wat onprettig voelt daar willen we zo snel mogelijk vanaf!

Zo gaan we bijvoorbeeld afleiding zoeken door hard werken of intensief sporten. Of we verdoven ons met drank, eten of drugs. Of we bagatelliseren onze zorgen en houden ons groot. We bouwen een steeds dikkere muur om ons heen om geen pijn te voelen met als gevolg dat we bijna niets meer voelen of willen voelen en vooral in ons hoofd zitten.  Zo creëren we een onnodige zware weg voor onszelf.

Maak dus tijd voor een ommekeer!

 

Het resultaat is dat je door de sessies gaat merken dat je meer in huis hebt dan je dacht. Je zelfvertrouwen zal groeien en je zal meer innerlijke rust en balans ervaren. Meer verbinding met jezelf. En vanuit die diepere verbinding met jezelf zal je meer verbinding in je relatie met je naasten ervaren. Ook je gezondheid, energie niveau en levenskracht profiteren ervan.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met mekaar verbonden. Ik werk steeds vanuit een holistisch kader. Paarden ook! Paarden zien de persoon als geheel met zowel de lichamelijke als geestelijke bagage. Je kwaliteiten en je tekortkomingen komen aan het licht. Paarden zoeken dan wanneer nodig hulp bij soortgenoten of kruiden die hen op dat moment het beste helpen bij wat ze nodig hebben.

In de eerste plaats geef ik coaching met paarden maar voor wie het wenst heb ik ook een passend gezondheidsadvies om op een natuurlijke manier jouw levensstijl te ondersteunen met de juiste kruidendruppels.

Dit doe ik in samenwerking met een ervaren gezondheidsadviseuse. Dit is zinvol voor mensen die veel lichamelijke ongemakken en een verlies aan veerkracht ervaren.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een persoonlijke paardencoach sessie of traject. Trajecten duren bij mij nooit lang, na 6 tot 9 sessies hebben de meesten genoeg handvatten om het leven vol vertrouwen tegemoet te gaan.

 

Tarieven wijzigen per 2022:

Helaas wordt alles duurder qua inkoop, daarom ook voor Comfortzone-paardencoaching de keuze moeten maken om de tarieven enigzins te verhogen. Niet leuk maar nodig. Om jullie toch wat tegemoet te komen heb ik wel een overgangsregeling bedacht.

Wanneer je in de maand december of januari een eerste afspraak plant of hebt staan wordt er door mij nog het oude tarief gehanteerd van 45,- voor kinderen en 50 euro voor volwassenen.

Liefdevolle groetjes,

 Linda Timmerman.

Vanaf oktober 2021 ook mijn diploma Kindercoach en opvoedcoach behaald om kinderen en hun ouders nog beter op weg te kunnen helpen. Uiteraard het liefst met reflectie van het paard, maar ook zonder paard of buiten de cirkel bij het paard is mogelijk.

 

Thema`s waarmee kinderen en ouders vaak komen zijn onder andere boosheid en emotie regulatie.

Hierbij kan ik en mijn paard je zeker een stuk op weg helpen, ook als aanvulling op andere vormen van hulpverlening wordt paardencoaching steeds meer ingezet.

Nieuw.

Paardencoaching als gezin.

Paarden coaching ervaren als gezin geeft vaak hele mooie en verhelderende inzichten in het gezin als systeem heb ik ervaren.

Hier kwam ik mee in aanraking nadat gezinnen als vakantie uitje een paarden coaching wilden ervaren.

In No time werden de verbanden over en weer in het gezin duidelijk en kreeg men door de paarden mooie inzichten in elkaars kwaliteiten.

Dit heeft mij aan het denken gezet waarna ik nu heb besloten om ook paardencoaching als gezin toe te voegen in mijn aanbod.

 

Nog meer Nieuws:

Ik heb besloten om paardencoaching voor kinderen alleen individueel of in tweetallen aan te bieden, liefst in combinatie met ouder of verzorger omdat ik gemerkt heb dat er dan betere en mooiere ontwikkelingsprocessen ontstaan die langer bij blijven omdat men daar in de thuissituatie ook weer mee aan de slag kan.

 

 

 

 

Lekker bezig met het bedenken van een nieuwe werkvorm bij het reguleren van emoties.

Thema “jezelf voorbij rennen”.

Sommige thema's komen regelmatig terug in coaching sessies.

Een thema gaat bijvoorbeeld over

 'jezelf voorbij rennen'.

Wie kent dat niet, altijd maar doorgaan omdat we niet gewend zijn op te geven of hulp te vragen.

 

Dat geregeld dezelfde thema’s aan bod komen heeft zeer waarschijnlijk te maken met het feit dat we allemaal mensen zijn, waardoor we best vaak met dezelfde problemen worstelen. 

We denken vaak dat we de enige zijn bij wie het allemaal niet soepel loopt. 

Omdat we liever niet aan de grote klok hangen wanneer het even niet gaat. 

Veel gemakkelijker is het om te zeggen “goed” wanneer iemand vraagt hoe het met je gaat.

En daardoor balanceren we maar al te vaak op het randje van een burn-out.

 

Behalve als je een paard bent dan merk je het gelijk als mensen rondlopen met problemen, of met tegenslagen worstelingen of er niet helemaal met de aandacht bij zijn.

Iedereen heeft wel een verhaal...

 

Ik hoop met het delen van dit stukje dat men de moed heeft om op tijd hulp te vragen desnoods of juist daarom van een paard😉.

Want als er een onbevooroordeeld en met een open blik naar je kan kijken dan is het wel het paard.

Het paard reageert op wie jij bent in het hier en nu, ongeacht wat je voorgeschiedenis is.

 

Wil je hier graag meer over weten of over wat paarden coaching hierin voor je kan betekenen?

Schroom dan niet om mij te bellen, ik maak graag tijd voor je vrij.

Groetjes Linda

www.comfortzone-paardencoaching.nl

 

 

Comfortzone-paardencoaching wenst al haar klanten en volgers een goede kerst en een super goed nieuw jaar toe.

Tot ziens in 2021.

CORONA update!

Wij mogen open blijven! Houdt de onderstaande regels in acht en bij griep of verkoudheid klachten blijf je thuis.

NIEUWS.

Dat een gezonde leefstijl belangrijk was wisten we al wel. Maar soms heb je gewoon wat extra motivatie nodig of een duwtje in de rug.

Iedereen weet wel hoe hij of zij kan afvallen, en er zijn diëten genoeg waar je in korte tijd 10 kilo of meer kan afvallen.

Maar bij Comfortzone en hulp bij afvallen kijken we verder dan dat, we kijken naar de reden waarom iemand aankomt:  Veel gehoorde oorzaken zijn:  Stress, verveling, medicatie, onzekerheid, eenzaamheid, we eten allang niet meer omdat we honger hebben, maar we eten omdat het er is, ons aangeboden wordt zonder erbij na te denken wat we nu eigenlijk eten en of dat hetgeen is wat ons lichaam nu nodig heeft.

Met Comfortzone en hulp bij afvallen kijken we naar het totaal plaatje en naar de reden waarom iemand eet, aankomt in gewicht of het afvallen niet lukt.

Het is een bewust wording proces waarbij juist kleine stapjes worden gezet die na enige oefening makkelijker en langduriger stand houdt dan een dieet.

Een aantal kleine veranderingen in je leefstijl en bewust wording kan al veel doen.

Gemiddeld is men hier ca 6 sessies voor nodig.

Een waardevolle investering in jezelf en niet onbelangrijk je immuun systeem verbeterd aanzienlijk waardoor minder vatbaar voor virussen.

Bij interesse neem gerust contact op via tel 06-10635032 of mail mij, of via het contact formulier.

 

 

Nieuw!   Mentaal fit in je Comfortzone.

 

Een elastiekje knapt niet zomaar, maar de rek kan er wel uit!

We kennen allemaal wel het gevoel dat je even mentale veerkracht verliest, soms ben je daardoor meer uit balans dan gewenst. Precies voor die momenten is het prettig om te leren hoe je de balans vindt tussen draaglast en draagkracht. 

 Bij de cursus Mentaal Fit in je Comfortzone leer je in vijf bijeenkomsten anders om te gaan met de problemen waar je tegenaan loopt, je krijgt concrete handvatten om (beter) om te gaan met stress en spanning, met slaapproblemen en negatieve gedachten. Je voelt je sterker, krijgt meer zelfvertrouwen en je voelt je energieker.

 De kosten zijn € 330,- voor 6 keer individuele coaching met behulp van paard.

 Aanmelden kan via e-mail: Linda@comfortzone-paardencoaching.nl

 

Open dag 20 juni 2020

van 10.00 - 13.00 uur.

Stukje uitleg en demonstratie.

Vanwege de corona maatregelen wel even vooraf aanmelden.

Dit kan via mail: linda@comfortzone-paardencoaching.nl

Mvg. Linda Timmerman.

 

Comfortzone-paardencoaching is lid van de Vereniging Paarden Coaching Nederland en staat ingeschreven in het  Keurmerk register voor paardencoaches en equi-therapeuten.

Zaken waar de organisatie naar kijkt voor toekenning keurmerk zijn onder andere:

  • Achtergrond psychologisch/pedagogisch SPH/MWD/CMV/agogisch/therapeutische –>ervaring/diploma.
  • Eventuele aanvullende coachdiploma’s/certificaten.
  • Hippische ervaring (aantoonbaar en minimaal 5 jaar).
  • Basisopleiding tot Paardencoach of equitherapeut.
  • In bijzondere gevallen, is er ruimte middels eigen verklaring om andere routes te onderschrijven en wordt de kwaliteitsborging op een andere manier bekeken.

 

De Vereniging Paarden Coaching Nederland is de beroepsvereniging voor paardencoaching. V-PCN staat primair voor het borgen van de kwaliteit ten behoeve van het coachen met behulp van paarden in Nederland, uiteraard naast het behartigen van de maatschappelijke en financiële belangen van en voor haar leden.

www.v-pcn.nl

Het Corona virus.

Linda heb jij geen last van het Corona virus en hoe sta jij erin?Ik zelf gelukkig nog geen last. Met Comfortzone-paardencoaching merk ik dat klanten terughoudender zijn/minder klanten.

Hoe sta ik erin: ja je kunt je er druk om maken en veel willen (een valkuil waar ik zelf overigens ook nogal eens inval).

Maar als ik dan naar de paarden kijk dan zie ik dat ze gewoon hun ding doen net als anders, thuis in hun vertrouwde omgeving (Comfortzone) zonder zorgen en vol vertrouwen in elke nieuwe dag die aanbreekt.

#Comfortzone

#Vertrouwen

#Rust

Wil jij ook kunnen leren van de paarden? Rust en vertrouwen ervaren?

Neem dan gerust contact op:

Linda@comfortzone-paardencoaching.nl

 

 

Achter je rug om praten.

Je merkt het vaak snel genoeg wanneer iemand achter je rug om spreekt.

Vaak hebben we er een hekel aan, we zien het vaak als negatief.

Maar bekijk het eens anders:

 

wanneer iemand achter je rug om over je spreekt ben je voor die ander belangrijk genoeg om over je te spreken!

Je doet of zegt blijkbaar iets wat die ander belangrijk genoeg vindt om over te spreken.

En of dat negatief of positief is zegt iets over jou, maar nog meer over die ander.

 

Geen woorden maar paarden! 

Kijk niet terug op de teleurstellingen van gisteren, leef naar de dromen van morgen.   

De laatste tijd zie je met enige regelmaat paardencoaching voorbij komen in de landelijke media. Denk aan programma's als "lifestyle experience" of "4 handen op één buik" waarbij de deelnemers gespiegeld worden m.b.v. paarden. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Waarom doet een paard wat hij doet? Waar zou JIJ aan willen werken en wat zou het paard voor JOU kunnen betekenen?

Middels een intake kijken we samen naar jouw leven op dit moment. Waar loop je tegenaan? Wat vind je lastig of wat wil je graag ontwikkelen? Wat is jouw passie? Van hieruit maken we concrete doelen die we in de sessies bespreekbaar maken. Het paard spiegelt direct en zonder mening terwijl jij er mee aan het werk bent. Met behulp van de assen van verandering werken we bij comfortzone in concrete stapjes naar je doel in het dagelijkse leven.

Kortom; Geen woorden maar paarden! 

 

De paardencoach sessie van vanochtend ontlokte de coachee de uitspraak "Het leven is als een paddestoel, soms beetje beschadigd, desondanks prachtig." Die hou ik erin, mooi!

Training GOED omgaan met dementie gevolgd.  Nu ook dementie vriendelijke (paarden) coach voor mensen met dementie en hun naasten.

Voor meer informatie over hoe paardencoaching helpende kan zijn bij mensen met dementie mag je altijd contact opnemen.

Depressie.

Vandaag las ik een artikel in de krant Trouw, over dat men in andere landen Depressie als ziekte niet kent, ze kennen daar ook mensen met depressieve gevoelens maar gaan ervan uit dat dat komt omdat men zichzelf buiten de maatschappij plaatst of ziet. Geen onderdeel meer van het grote geheel. Bij mij kwam meteen de gedachte op: Dat is waarom paardencoaching zo goed werkt! Juist bij mensen met depressieve klachten haalt het paard ze uit hun (depressieve) Comfortzone, eerst voor even, maar na een aantal sessies steeds langer en zie je iemand opleven in bijzijn van het paard.

Het paard hoort en ziet je en heeft geen oordeel over jou! Je mag er zijn met je depressieve gedachtes en gevoelens, je doet ertoe.

En hoe belangrijk is dat in een mensen leven? Iedereen wil toch gehoord en gezien worden, mee tellen en ertoe doen?

Precies dat gebeurt wanneer men in de wereld van het paard stapt.

Je wordt gehoord en gezien het paard heeft geen oordeel en je bent onderdeel van zijn wereld.

Stap uit je comfortzone op een manier die bij jou past

Regelmatig vertellen cliënten me tijdens coachingsgesprekken dat ander gedrag niet bij hen past.

Ze voelen zich er niet prettig bij en voelen weerstand om een stap buiten hun comfort zone te zetten.

Wat is je comfortzone?

Die comfortzone is een mentale plek waar je je veilig voelt.

Je gedraagt je meestal op dezelfde manier omdat het vertrouwd is en zekerheid en rust geeft. De reacties die je met dit bekende gedrag krijgt, zijn voor jou vaak ook geen verrassing. Je voert altijd op dezelfde manier gesprekken met je collega’s, je geeft al jaren op dezelfde manier leiding aan jouw afdeling en dat gaat je goed af.

Uit je comfortzone

Maar dan vraagt je leidinggevende je om tijdens een vergadering meer voor je mening op te komen en je beter te profileren, wordt je werkdruk ineens verhoogd of verander je van baan en ga je leidinggeven aan een andere afdeling. Andere verwachtingen in je werk.

Er worden nieuwe vaardigheden van je verwacht.

Niet alles wat je doet, is nog even effectief. Je loopt tegen een drempel aan of je wilt werken aan je persoonlijke of professionele groei om je nieuwe uitdaging tot een succesvol einde te brengen. Je bevindt je buiten je comfortzone.

We cannot become what we want to be by remaining what we are.~Max DePree~

Gevoel van weerstand tegen de nieuwe verwachtingen.

Als je je buiten je comfortzone beweegt, dan zul je je wellicht onzeker gaan voelen, gestrest of angstig. Je voelt innerlijke weerstand tegen de verandering.

Je verzint allerlei redenen waarom die nieuwe vaardigheden niet bij jou passen. Je wilt het liefst terug naar je oude comfortabele gedrag. Maar dat gaat niet omdat je dan niet de doelen bereikt die je wilt bereiken. Je beseft dat het tijd is voor persoonlijke ontwikkeling!

Persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Als je het lef hebt om een stap buiten je comfortzone te zetten, dan kun jij jouw drempels gaan overwinnen en werken aan je persoonlijke groei.

Je kunt bijvoorbeeld leren effectiever te communiceren met je collega’s, je perfectionisme en werkdruk hanteerbaar te maken, je grenzen te stellen of leiding te geven aan professionals. Je kunt weer gaan genieten van je werk door te bouwen aan een nieuwe en grotere comfortzone.

Kleine stapjes.

Ik hoor tijdens coachingsgesprekken ook regelmatig dat ze het nooit zullen leren.

Ze zien alleen maar een te lange en onoverzichtelijk weg die ze nog moeten gaan om hun doel te bereiken. Maar je kunt ook beginnen met kleine stapjes. Elke kleine of grote stap is een overwinning op jezelf en brengt je een stukje dichter bij je einddoel.

Although when you first step out of your comfort zone it may feel difficult and fearful, you will at some point become comfortable again. ~Wendy Hearn~

Je zult merken dat dat nieuwe gedrag op den duur ook bij jou gaat passen.

Je nieuwe gedrag zal uiteindelijk weer bij jezelf gaan horen en je zult je er prettig en vertrouwd bij gaan voelen.

Voordelen aanleren nieuw gedrag

Bovendien levert het nieuwe gedrag je veel op.

Je zelfvertrouwen zal groter worden. Je weet dat je in staat bent om een stap buiten je comfortzone te zetten waardoor je de volgende keer sneller je innerlijke weerstand zult overwinnen.

Kortom, het vergroten van je comfortzone, het werken aan jouw persoonlijke en professionele groei en het leren van nieuwe vaardigheden, vergroten je succes in je werk.

Je zult met meer plezier en zelfvertrouwen je werk doen en effectiever communiceren met je collega’s en je medewerkers.

Succes!

Comfortzone-Paardencoaching

5 december
Voor velen een moment om gedichten te maken en het afgelopen jaar te overdenken.
Wellicht ook een moment van evalueren en bezinning, wat gaat het komende jaar ons brengen?
Willen we iets in aan ons leven veranderen of maken we nieuwe voornemens voor komende jaar.
Hoe zorgen we ervoor dat wat we ons voornemen niet na enkele weken alweer is opgegeven of gedoemd is te mislukken?
Zou je hierin wel wat extra motivatie of duwtje in de rug kunnen gebruiken?
Misschien wel letterlijk een duwtje door de neus van een paard.
Denk dan eens aan een sessie paardencoaching.
Lekker buiten in de natuur in de bak met het paard, volledig in het hier en nu kom je tot rust en vindt je wellicht het inzicht en de motivatie om je voornemen voor 2019 tot een succes te maken.
Ervaring met paarden is hiervoor niet nodig.
Alles gebeurt onder toezicht van ervaren paardencoach.
Ben je geïnteresseerd of wil je eerst nog meer informatie? Meld je dan bij Linda@comfortzone-paardencoaching.nl
Ik neem dan contact met je op voor een vrijblijvende afspraak.

Comfortzone-paardencoaching

De sessie van vandaag werd nauwlettend gevolgd door miss. Cat.
Toeval of niet de paardencoaching ging vandaag over je altijd bekeken voelen!

Stukje info van open universiteit hoe paardencoaching werkt. 

Online college: Hoe kan een dier jouw dokter zijn?  https://youtu.be/gIxXhWEPy1c

 

Paardencoach congres 2018, boeiend verhaal van Annemiek van der Toorn.

En inspirerende dag met collega paardencoaches.

 

 

 

Als toetje na de sessie bessen plukken, Herinneringen plukken!

Vanmorgen naar aanleiding van een eerdere coachsessie dit gedicht van Bjorn Dichterbij gekregen van een klant. Dankbaar!

 

Op zaterdag 19 mei 2018 ben ik vanaf 11.00 uur - 16.00 uur aanwezig geweest met een stand op de dierenfair in Nijverdal. (Henri Dunant plein).

Wil je alles weten over paarden en paardencoaching dan kon je deze dag gratis kennis maken bij mij en mijn stand :-)

Natuurlijk had ik bij dit gebeuren ook een leuke actie bedacht :-)

De actie was Raad hoeveel meter wikkel folie er op deze bol zit (zie bol op de kraam).

Het juiste aantal meters was na meting 44,5 meter! De winnaar heeft inmiddels zijn prijs in ontvangst genomen.

Lotus nog van harte gefeliciteerd en gezellig dat je er was.  :-) 

 

Linda Timmerman | Comfortzone-paardencoaching | Paardencoaching Overijssel.

Ommerweg 81,  7447 RC Hellendoorn  tel:  06-10635032        Linda@comfortzone-paardencoaching.nl