Enkele situaties waarbij men kan denken aan gebruik van paardencoaching:

Faalangst,pesten, gepest worden, zekerder willen voelen, hulp bij afvallen, omgaan met dilemma`s, Hoog Sensitiviteit (HSP), Hoog begaafdheid (HB), Jezelf beter willen kennen, keuzes maken, loopbaan ontwikkeling, leiderschap ontwikkelen, inzicht verkrijgen etc.

 

Waarom de naam Comfortzone?

Hier heb ik wel even over nagedacht, maar een comfortzone heeft iedereen. Zowel mens als dier!

Het is de ruimte waar we graag zijn of verblijven. Een comfortzone voelt comfortabel en vertrouwd.

Je Comfortzone verlaten doen we meestal niet zomaar, maar soms kan men door situaties en/of  omgeving of door anderen gedwongen worden om je comfortzone te verlaten, aan te passen of te vergroten.

Ook met paardencoaching draait eigenlijk alles om je Comfortzone. Je wordt met het paard vaak al gelijk uit je comfortzone gehaald waardoor je terug geworpen wordt op je zelf. Ik zei al je comfortzone verlaten doe je niet zomaar, maar is echter wel nodig wanneer we dingen in ons leven willen veranderen. Daarom is verandering in de regel ook zo moeilijk te bewerkstelligen.

 

Bij Comfortzone werk ik met de methode de vier assen van verandering. Dit is een beproefde methode ontworpen door Amerikaanse  psycholoog  en grondlegger van de Neuro Semantiek Michael Hall.

Ook werk ik met de methode PAS: Paard Als Spiegel en soms met opstellingen.

Soms is alleen een negatieve emotie al genoeg om iets in het leven van jezelf te veranderen, maar meestal is het nodig om al de vier assen van verandering te doorlopen.

Juist omdat we zo graag vast houden aan onze oude gedachten en gewoontes Comfortzone!

Daarom werk ik met het coachen met paarden vaak volgens deze methode omdat ook ik ervaren heb dat het werkt.

Wil je hier meer over weten?  

Vraag gerust of kom zelf een  workshop ervaren met het paard.